Vandskræk

Vandskræk er for voksne og unge over 14 år, der ikke har lært at svømme, eller føler sig utryg i og omkring vandet. På dette hold svømmer man med ligestillede og lære om grundfærdighederne i vand, for at komme af med sin skræk.

Mange mennesker døjer med vandskræk uanset alder. Det er ikke nemt, at komme af med sin skræk, men med de rette værktøjer, kan der arbejdes mod at komme af med frygten. Ofte viser det sig, at det er mere frygten for ikke at have kontrollen i vandet end selve vandet. 

På vores Vandskrækhold er der ingen som bliver presset til noget, som vil være ubehageligt for dem. Vi vil i samarbejde mellem svømmer og træner rykke grænser og skabe færdigheder, som sikre at man føler sig tryggere i vandet. Man vil lære at begå sig i vand og hvordan man skaber kontrollen. Holdet er derfor også rigtig godt for folk, som aldrig har lært at svømme og ønsker at lære det. 

Vi går op i, at svømmeren får den bedste oplevelse. Derfor foregår denne undervisning kun på Egholmskolen, som er vores lille bassin i Svømmeklubben. Her er der ikke en dybde på mere end 140cm, hvilket vil sige at alle har mulighed for at kunne færdes og bunde på hele bassinet. Derudover har vi hjælperedskaber, som er med til at skabe balance og tryghed i vandet. 

Undervejs i sæsonen vil vi udfordrer jer mere og mere i forskellige omfang. For nogle tager det en sæson, at overvinde sin frygt, og for andre kan det tage mere. Dog lover vi at når sæson er omme, vil alle deltager have en meget større tryghed i vandet.

Hold Information

For at give holdet den bedste tryghed, bliver der kun undervist på Egholmskolen. 

14+ år

Svømmeinstruktører

Vi er undervejs med at planlægge vores træner skema for den kommende 2023-24 sæson. Mere info snarest.

Træningstider

Holdet træner 1 gang ugentligt.

Svømmehal

Flere hold i svømmeklubben

Plask og leg er vores andet niveau i Undervisningsafdelingen. Her svømmer man for første gang uden forældre.

Guldfisk

Begynder er vores tredje niveau i Undervisningsafdelingen. Her er vandtilvænning i fokus.

Delfiner

Let-Øvede er vores fjerde niveau i Undervisningsafdelingen. Her er svømmerne klar til at bruge plade.