Om Klubben

Historien Bag Klubben

Vallensbæk Svømmeklub blev oprettet den 5 oktober 1970. Undervisningen foregik på Egholmskolen med 112 medlemmer fordelt på 8 hold. Senere blev klubbens medlemmer udvidet med 140 og der kom undervisningstid på Pilehaveskolen. 

Efter kommunen er blevet større er vi i dag over 600 medlemmer, som er fordelt på langt over 40 undervisningshold og 3 konkurrence hold. 

Fra 1984 til 87 var Vallensbæk svømmeklub blandt Sjællands bedste klubber. Det blev til mange Danske Mester og Danske Rekorder i de år. I årene efter blev konkurrence afdelingen lidt mindre.Ikke kun Vallensbæk men også klubber fra andre kommuner.

Svømmerne Jakob Andkjær og Anders Jensen var VAT svømmere og dermed tidligere Vallensbæks bedste svømmere med et utal af Danske og Nordiske Mesterskaber / Rekorder. Begge havde ligeledes kvalificeret til WM. Jakob for Seniorer og Anders for Juniorer.

Bestyrelsen er klubbens øverste led. De har den vigtige funktion, at få svømmeklubben til at køre på skinner og stræber efter, at alle i klubben har det godt.

Læs mere om bestyrelsen og find ud af, hvem der er formand, næstformand m.m.

Vallensbæk Støtteforening er et af landets bedste drevne støtteforeninger. Her er alle velkommen til at hjælpe og bidrage til svømmernes oplevelser i klubben.

Støtteforeningens primære opgave er at skaffe midler til at støtte vores svømmere. Dette sker ved frivillige ildsjæle, der blandt andet står for en masse aktiviteter.

Vi afholder for eksempel banko, loppemarked, betjening af 2 boder til Brøndby IF hjemmekampe, og stiller op til uddeling af forplejning til Sjælsø Rundt samt ved Århus-København cykelløbet.

Kunne du tænkte dig at læse mere og måske bidrage til støtteforeningen? Læs mere om vores støtteforening og bliv en del af det til næste event. 

Har du altid undret dig over, hvem der kommer til at være din instruktør inden sæson start? 

I Vallensbæk Svømmeklub er alle vores svømmeinstruktører uddannede og altid klar til at tage i mod dig med et smil. Til hver træning vil de strukturere et program, som tilpasser de læringsmål der er for det bestemte hold.

Vores instruktører har alle det tilfælles, at de er tidligere svømmere og har derfor den rette erfaring i faget. Vores instruktører er desuden i alle aldre, hvilket også afspejler alle de forskellige hold, vi har i klubben.