Officials til stævner

Officials er forældre forklædt som dommere. Alle stævner kræver, at der er officials til at sørge for, at tingene glider, at ingen snyder og at alle får deres korrekte tid og placering. 

Et stævne kræver MANGE officials, og derfor skal alle deltagende klubber medbringe et antal officials. Som oftest er det to: en tidtager og en dommer. I vores konkurrenceafdeling skal der altid bruges ekstra hjælp.

Hvis klubben ikke stiller med officials, bliver klubben pålagt en bod. Det betyder reelt, at klubben ikke kan deltage i stævnet. Det gode er, at der ikke kræves kendskab til svømning på forhånd for at uddanne sig som official. Så det er noget, alle kan lære på de forskellige kurser, der løbende tilbydes og som klubben betaler.

Men alle klubber synes at have et problem med at skaffe nok officials blandt forældrene. I VI39 Svømning er kravene til forældrene i konkurrenceafdelingen derfor blevet skærpet.

Svømmerne Jakob Andkjær og Anders Jensen var VAT svømmere og dermed tidligere Vallensbæks bedste svømmere med et utal af Danske og Nordiske Mesterskaber / Rekorder. Begge havde ligeledes kvalificeret til WM. Jakob for Seniorer og Anders for Juniorer.

Krav til forældrene:

For at en svømmer kan få lov til at deltage i stævner, skal minimum en forælder/værge uddanne sig som tidtager inden for det første år som Mini-talent.

Svømmer dit barn på Talent, skal minimum en forælder/værge uddanne sig som dommer. I praksis betyder dette for dig som forælder til en svømmer på Mini-Talent, at du efter 12 måneder skal være tilmeldt et tidtagerkursus (modul 1), for at svømmeren kan deltage i stævner.

På Talent skal du efter 2 måneder skal være tilmeldt et dommerkursus (modul 2), for at svømmeren kan deltage i stævner. Der kan naturligvis være helt specielle årsager til, at enkelte forældre ikke er i stand til at kunne varetage en officialpost.

Det betyder naturligvis ikke, at svømmeren ikke kan få lov til at deltage i stævner. Skulle I være i sådanne situation, bedes I kontakte konkurrenceudvalget.

For at tilmelde officials kursus, kontaktes Cheftræner Martin Møller-Ern mm@vi39swim.dk.