Klubbens Historie

Vallensbæk Svømmeklub blev oprettet den 5 Oktober 1970. Undervisningen var på Egholmskolen i det lille bassin på 16 x 8m med 112 medlemmer fordelt på 8 hold. Først i 1970 fik klubben undervisningstid på Pilehaveskolen og dermed flere medlemmer og flere hold, så nu bestod klubben af ca.140 medlemmer fordelt på 14 hold.

I 1974-75 starter konkurrence afdelingen, som bestod af 26 svømmere, med at tage på træningslejr til Skive. Derefter har træningslejrene indtil nu blevet afholdt i mange lande i Europa, det vil sige Sverige – England – Østrig – Spanien – Frankrig – Italien og selvfølgelig stadig i Danmark.

Fra 1984 til 87 var Vallensbæk svømmeklub blandt Sjællands bedste klubber.

Det blev til mange Danske Mester og Danske Rekorder i de år. I årene efter blev konkurrence afdelingen lidt mindre. Ikke kun Vallensbæk men også klubber fra andre kommuner.

Bestyrelserne og trænerne fra Vallensbæk – Albertslund og Taastrup blev enige i 1989 at oprette startfællesskabet VAT 89. Det viste sig at være en god beslutning for konkurrence afdelingerne i de 3 klubber, for svømmerne blev meget bedre.

VAT89 lå i mange år blandt de bedste i Danmark. Senere bestod VAT af 5 klubber da Glostrup og MK31 er gik med i sammenslutningen. Der var over 60 svømmere i VAT hvoraf over 20 var fra Vallensbæk svømmeklub. VAT skiftede navn til VAT Copenhagen.

Svømmerne Jakob Andkjær og Anders Jensen var VAT svømmere og dermed tidligere Vallensbæks bedste svømmere med et utal af Danske og Nordiske Mesterskaber / Rekorder. Begge havde ligeledes kvalificeret til WM. Jakob for Seniorer og Anders for Juniorer.

VAT Copenhagen blev opløst i 2020. Året 2020 er også vores jubilæums år og klubben har aldrig været større. Vi er dog nu lidt låste i udviklingen med vores 2 gamle og nedslidte svømmehaller og vi ser frem mod kommunens byggeri af en stor ny svømmehal, forventede færdig i 2023.