Vallensbæk Svømmeklub

Holdbeskrivelse:

1. Haletudser - Far/mor og barn - Aldersgruppe: 1 - 4 år

Undervisningen på far/mor & barn-holdet er det første hold i undervisningsafdelingen. Holdet er for børn i aldersgruppen 1-4 år, som gerne vil lege sammen med mor og far i vandet. På grund af børnenes alder er det far eller mor, som er barnets fortrolige medhjælper i bassinet. På bassinkanten er det instruktøren, som viser og hjælper far eller mor med de forskellige øvelser, som barnet skal gennemføre og indlære. På dette undervisningshold bliver barnet vandtilvænnet, lærer at begå sig i en svømmehal samt lærer forskellige færdigheder i vandet gennem forskellige lege og ved brug af forskellige redskaber i svømmehallen til at lege med.

2. Søheste - Plask og leg - Aldersgruppe: 4 - 5 år

På holdet arbejdes efter DGI''s undervisningsbog med vandtilvænning, tryghed i vandet og generelle selvredningsfærdigheder er de vigtigste færdigheder du skal lære på Plask & Leg-holdet. Vejrtrækning er tæt forbundet med tryghed og vil derfor være højt prioriteret. Du lærer også at genfinde din balance i vandet sådan, at du kan rejse dig fra flydende til stående i vandet, eller bevæge dig indtil kanten.

Det tilsigtes, at barnet også lærer at lytte på instruktøren og modtage en fælles besked.
 
3. Guldfisk - Begyndere - Aldersgruppe: 5 - 6 år

På holdet arbejdes efter DGI''s undervisningsbog. I takt med større tryghed og balancefærdigheder i vandet øges udfordringerne på vejrtræknings- og balanceøvelserne. Fx skal du nu lære at lave krokodillevejrtrækning og blive siddende på bunden i 5 sekunder. Bevægelse og stilartssvømning, særlig crawl og rygcrawl, fylder mere nu, hvor du har arbejdet indgående med de grundlæggende færdigheder.

Det tilsigtes, at barnet også lærer at lytte på instruktøren og modtage en fælles besked. På begynderholdet lærer barnet at færdes i og omkring bassinet uden en forælder. Barnet svømmer med bælte.
 
4. Delfin - Let øvede - Aldersgruppe: 6 - 7 år
 
De øvelser du kunne lave i kort tid på Plask & Leg- og Begynderholdet lærer du nu at lave i længere tid. Du skal arbejde videre med crawl og rygcrawl, men du lærer også mere brystsvømning og butterfly nu. Der er stort fokus på at du kan holde vejret længe og lave nogle avancerede bevægelsesaktiviteter.
 
5. Hajer - Øvede - Aldersgruppe: 7 - 9 år

De fire grundlæggende færdigheder indgår stadig i undervisningen på dette niveau, men det helt store fokus er, at du kan svømme alle fire stilarter når du har gennemført dette niveau. Samtidig kan du udføre en række udfordrende øvelser fx at kravle på bunden, sidde på mange bensparksplader, og lave springende saltoer.
 
6. Børn og Unge Motion - Aldersgruppe: 9 - 15 år
 
Svømmere på Svømmeholdet har nogenlunde styr på det med svømmeteknikken - som dog fortsat forbedres. Så undervis-ningen på holdet er først og fremmest for de svømmere, som svømmer mange metre for motionens skyld, men også for de svømmere som kommer for at nyde det sociale samvær med holdkammeraterne! Du kommer som svømmer på dette hold primært for at svømme, men vi kan også godt finde på at lave andre aktiviteter i vandet så som dykke, spille vandbold m.m. På Svømmeholdet er der plads til masser af sjov!. Dette er et motions hold, ikke et konkurrence hold.
 
7. Vandgymnastik - aldersgruppe: voksne
 
Vandgymnastik er for alle - såvel svømmere, som ikke-svømmere, voksne damer og herrer.
Vandgymnastik er bevægelse i vand til musik.
Hensigten er at øge bevægelighed og smidighed, samt at styrke muskler og led og arbejde med sin kondition.
Der arbejdes bla. med skumslanger, plader, propeller og håndvægte. Øvelserne kan udføres på lavt vand eller på dybt vand
hvis man foretrækker dette.
Typisk, vil elementerne - bevægelse, balance og kondition være en fast del af programmet.